Zuzz&Zo verhuisd van Menistenlaan naar Europaplein

Als je tegen een willekeurige inwoner uit Stadskanaal en omgeving zegt dat je naar Zuzz&Zo gaat dan krijg je waarschijnlijk een reactie als: ‘O, dat is die leuke winkel met dat servies van Blond Amsterdam’. Of ‘Dat is zo’n hippe winkel, je gaat er nooit uit zonder iets te kopen’. En gelijk hebben ze. Er is voor elke doelgroep en elk budget wel iets te koop. Afgelopen maand is Zuzz&Zo van eigenaresse Nicolette Kuipers verhuisd van de Menistenlaan 2 naar het Europaplein 20. Tijd voor een kijkje op haar nieuwe stek.

Hoe bevalt het in je nieuwe pand?
‘Goed! We hebben hier veel meer ruimte als in het andere pand. Alle producten komen nu veel beter tot hun recht en ik kan duidelijker hoekjes maken voor de verschillende merken. Daar tegen die muur is nu bijvoorbeeld een hele wand voor de geuren van Lampe Berger. En ook nieuwe producten  kan ik nu beter uitstallen en laten zien. Ik ben er erg blij mee. Ook de voorraadruimte is groter, dus ik ga er op alle gebieden op voorruit’.

Is dit je eerst verhuizing met Zuzz&Zo?
‘Nee, dit is het derde pand. Voordat ik aan de Menistenlaan zat was de winkel gevestigd aan de Eurostate. In dit pand ben ik begonnen met Zuzz&Zo. Ik ben begonnen met servies en luxe cadeauartikelen. Dat is nog steeds de basis van mijn winkel. In de loop der jaren heb ik steeds meer exclusieve merken en producten toegevoegd aan het assortiment en dus ook steeds mee ruimte nodig’.

Wat merk je met jouw winkel van de Corona-situatie?
‘Gelukkig merk ik er qua omzet niet heel veel van. Ik denk dat dat ook wel komt door het exclusieve assortiment van de winkel. Ik verkoop als enige hier in de wijde omgeving merken zoals Lampe Berger, Pip Studio, Kletspot, Wasparfum, Blond Amsterdam, Oozoo, 100% leuk, Dutch Rose, Laura Ashley en Style de vie. Daardoor blijven klanten wel komen. Ondanks dat ik ook wel producten via Facebook verkoop, heb ik verder geen webshop. Dus het is niet zo dat klanten nu online mijn producten kopen in plaats van hier in de winkel. Verder merk ik natuurlijk wel dat het in het centrum veel rustiger is, en dat men meer alleen winkelt’.

Naast dat Nicolette eigenaresse is van Zuzz&Zo is ze ook actief bij de vereniging voor centrumwinkeliers.

‘Normaal gesproken help ik altijd mee bij de grote intocht van Sinterklaas, maar vanwege de Coronamaatregelen ging die intocht dit jaar niet door.
’ Verder denkt Nicolette en haar team graag mee met activiteiten om mensen naar het centrum te trekken. ‘Ik kan inderdaad niet zo goed stilzitten, Ik wil altijd wat doen en nieuwe ideeën bedenken’.  

Toch heeft Nicolette vorig jaar wel een pas op de plaats moeten doen. Nicolette: ‘Ik kreeg borstkanker met alle behandelingen die daar bij horen. Als ik dan na een behandeling weer aan het werk mocht deed ik dat, maar na een paar dagen merkte ik dat ik gesloopt was. Ik moest toen echt afgeremd worden. Gelukkig hebben familie en vrienden me enorm geholpen om de winkel draaiende te houden. Ik heb ook heel veel positieve reacties gekregen op de manier waarop ik met de ziekte en de behandelingen omging, dat heeft me er echt doorheen gesleept’.

Wat vind je van de veranderingen in het centrum?
‘Ik ben er wel tevreden over. Het is goed en mooi dat er meer groen komt en ik vind het een verstandig besluit dat de gemeente de leegstaande panden heeft opgekocht. Ze verpauperden helemaal en gaven het centrum een slechte uitstraling. Hier tegenover zit nu bijvoorbeeld wereldrestaurant Goud. Eerst was dat een leegstaand en verpauperd pand. Nu is het omgetoverd tot een fantastisch restaurant. Echt een trekpleister voor het centrum en de stad. Ik zou alleen nog wel willen dat de verlichting hier voor de winkel wordt verbeterd. Het is echt te donker ’s avonds’.

Verder noemt Nicolette nog dat mensen uit de omgeving best wat trotser mogen zijn op het centrum van Stadskanaal. ‘Er is hier een grote verscheidenheid aan winkels en voorzieningen. Je kunt hier echt een middag goed shoppen, een broodje eten (als de restaurants en broodjeszaken weer open gaan) en alles kopen wat je nodig hebt. Nu er ook nog meer groen komt en alles een moderne uitstraling krijgt mogen we daar best wel wat trotser op zijn en dat ook vertellen aan de buitenwereld!’.