Tijdelijke opstelling Zaterdagmarkt

De corona maatregelen treffen iedereen. Ook de markt op zaterdag zal er tijdelijk anders uit gaan zien. Zo krijgt iedereen alle ruimte om 1,5 meter afstand van elkaar te houden. De opstelling is anders en een deel van de markt zal plaatsvinden op de fietsstraat op de Navolaan.

Marktopstelling

Om u genoeg ruimte te geven op de markt om 1,5 meter afstand te houden van andere bezoekers, is de markt anders ingedeeld dan u gewend bent. Alle kramen zijn nog wel aanwezig. Ook is aan iedereen gevraagd om geen voertuigen te parkeren op het marktterrein. Verder is het verboden om in het centrum eigen meegenomen eten en drinken op te eten. Zo maken we de looppaden zo ruim mogelijk en zorgen we dat er niet te veel mensen op dezelfde plek zijn.

Tijdelijk tweerichtingsverkeer Oude Markt

Om zoveel mogelijk ruimte te maken zal de markt de komende zaterdagen plaatsvinden op een deel van de fietsstraat. Dit deel van de fietsstraat is op de Navolaan, tussen de Babbelaer en de Expert. Tijdens de zaterdagmarkt is de ingang van de Oude Markt tijdelijk weer tweerichtingsverkeer. De toegang van de Oude Markt kan dus op zaterdag, tijdens de markt, ook gebruikt worden als uitgang.

Winkel veilig en sociaal

De tijdelijk nieuwe marktopstelling geeft u de ruimte om 1,5 meter afstand te houden. Het is alleen aan u om u te houden aan de maatregelen. Houd dus afstand, en winkel veilig en sociaal. We zorgen er namelijk samen voor dat de markt op zaterdag tijdens de coronamaatregelen door kan gaan. Om de markt zo goed mogelijk te laten verlopen, zijn komende zaterdagen de marktmeester en de handhavers van de gemeente (boa’s) aanwezig.