Wat gaat er gebeuren in 2020?

In 2020 gaat de centrumvernieuwing door. Vóór 2021 is de centrumvernieuwing afgerond, maar er staan nog veel werkzaamheden op de planning. Daarom, in de eerste nieuwsbrief van het jaar, een overzicht van wat ons nog te wachten staat aan werkzaamheden in 2020.

Verkeersplan

Het verkeersplan bestaat uit de vernieuwing van een aantal kruisingen in en om het centrum en de aanleg van een fietsstraat. In 2018 en 2019 zijn de volgende onderdelen van het nieuwe verkeersplan al gerealiseerd:

  • Rotonde Esperantolaan
  • Rotonde Europalaan
  • Voorrangskruising Lilienthalplein
  • Fietsstraat deel één (tussen Geert Teis en de ingang van het generaal Maczekplein)

In de eerste helft van 2020 ronden we het verkeersplan af. Ten eerste leggen we het tweede deel van de fietsstraat aan tussen de Babbelaer en het busstation. Ten tweede leggen we een voorrangskruising aan waar nu de viertonde te vinden is bij het busstation.

Europalaan

Halverwege 2020 begint het werk aan de Europalaan. Voordat de Europalaan, het thuis van de markt, aangepakt kan worden heeft landschapsarchitect Frans Beune de ideeën van de betrokken partijen, inwoners en ondernemers verwerkt in een schetsontwerp.

Tijdens een bijeenkomt op 28 januari 2020 wordt het schetsontwerp gepresenteerd. Daarna begint aannemer Avitec medio 2020 met de vernieuwing van de Europalaan.

Europaplein

De aanpak Europaplein is grotendeels gereed. In 2020 werken we nog aan het Eurostate plein. Dit is het plein naast de Babbelaer voor het Eurostate gebouw. De monumentale eik blijft staan en er komt ruimte voor een terras. Ook komen er fietskluizen waar bezoekers van het centrum hun elektrische fiets kunnen opladen. De werkzaamheden aan het plein starten in het voorjaar.

Oude Markt

Ook de Oude Markt komt aan bod in 2020. Tijdens de tweede helft van het jaar vinden de werkzaamheden plaats. Hoe de Oude Markt er precies uit komt te zien, weten we nog niet. Voordat landschapsarchitect Frans Beune een schetsontwerp kan maken, willen we graag uw input horen.

Daarom organiseren we op maandag 11 februari een ontwerpbijeenkomst Oude Markt. Hier kunnen ondernemers, vastgoedeigenaren, marktkooplieden en inwoners hun ideeën over de Oude Markt uiten. Iedereen is dan ook van harte welkom op 11 februari om 19:00 uur in het gemeentehuis.