Vernieuwing passage van start

In de week van 21 februari start de vernieuwing van de passage aan de Europalaan in het winkelcentrum van Stadskanaal. De passage vormt momenteel de doorgang van winkelcentrum de Kanaalpassage naar de rest van de winkels in het centrum. Halverwege mei is de passage weer toegankelijk. Het betreft een looproute en deze zal gedurende de werkzaamheden gestremd zijn. Voetgangers kunnen via de Navolaan of via de Hoofdstraat alsnog naar het centrum lopen.

 

Waarom aanpassen?

 

Op dit moment is de passage erg donker en smal. Ook is er veel overlast van vogels die onder de luifel vertoeven. Dit maakt dat het niet erg aantrekkelijk is om door de passage te lopen. Omdat er onderhoud nodig is aan de passage, wordt de doorgang gelijk wat aantrekkelijker gemaakt.

 

Wat verandert er?

 

Er worden twee kleine winkelruimtes weggehaald, waardoor de doorgang breder wordt. Ook verdwijnt de luifel, zodat zich er geen vogels meer onder kunnen verschuilen. Daarnaast worden de plafonds voorzien van gelijkmatige verlichting en worden waar mogelijk dakramen geplaatst om de passage van meer licht te kunnen voorzien.