Verkeersplan - Werkzaamheden kruising Aziëlaan-Esperantolaan

Samen maken we werk van het centrum!

Van 29 april tot en met juni gaat de aannemer van Centrumvernieuwing Stadskanaal, Avitec infra & milieu NV uit Nieuw-Buinen, werkzaamheden uitvoeren op de kruising Aziëlaan /Continentenlaan / Esperantolaan.

Een aantal straten is tijdens de uitvoering gestremd. Dit is de eerste fase in de Aanpak Verkeersplan binnen het project Centrumvernieuwing Stadskanaal. Het verkeersplan voeren we uit in vier fasen om het centrum tijdens de werkzaamheden zoveel mogelijk toegankelijk te houden. Samen maken we werk van het centrum!

Wat gaan we doen?

Van de huidige Aziëlaan – Continentenlaan – Boerendiep/Esperantolaan maken we een voorrangsrotonde met gescheiden rijbanen voor gemotoriseerd verkeer en langzaam verkeer (fiets- en voetgangers). Langs de Esperantolaan komt aan beide zijden een fietspad.

Omleidingen

Om de werkzaamheden goed en veilig uit te kunnen voeren zijn een aantal straten volledig gestremd voor alle verkeer. Deze straten staan aangegeven op de plattegrond. Voor gedetailleerde omleidingsroutes en afzettingen kunt u kijken op de interactieve kaart. De aanliggende panden blijven het grootste deel van de uitvoering bereikbaar. Voor alle verkeer staan er tijdens de werkzaamheden omleidingsborden. Hierop staat de omleiding via de Atlantislaan, Europalaan en Onstwedder weg.