Aanleg verbindingsweg Hoofdstraat Oude Markt

Vrijdag 17 september is de aannemer gestart met de aanleg van een verbindingsweg tussen de Oude Markt en de Hoofdstraat. De werkzaamheden kunnen nu beginnen, omdat de sloop en sanering van de voormalige Vos-locatie klaar is. Als de werkzaamheden eind oktober zijn afgerond kunnen bezoekers de Oude Markt inrijden bij het Expert pand. Bij het uitrijden kunnen bezoekers in de richting van Musselkanaal via de Hoofdstraat het centrum uitrijden. Bezoekers die de andere kant op willen kunnen via de Europalaan het centrum verlaten.

Wat gaat er gebeuren? 

Op de Oude Markt laat de gemeente een verbindingsweg aanleggen tussen de Oude Markt en de Hoofdstraat. De eerste week is gereserveerd voor het grondwerk. De aannemer gaat in het gedeelte waar de verbindingsweg komt, de grond opvullen. Daarna starten ze met het vernieuwen van de riolering op dit stuk. Vanaf half oktober komen er bruin en zwart gebakken klinkers die passen bij de klinkers op de parkeerplaatsen van de Oude Markt. Eind oktober zijn de werkzaamheden klaar.

Voor bezoekers, ondernemers en omwonenden verwacht de aannemer weinig overlast.  Wel plaatst de aannemer enkele rijplaten met tekstborden op de plek van de in- en uitritten.

Het andere gedeelte van het terrein zal de eigenaar van de grond gaan her ontwikkelen.