Vanaf eind augustus vervolg werkzaamheden Kiepkörf

Vanaf eind augustus vervolg werkzaamheden Kiepkörf
Het vervolg van de werkzaamheden aan de Kiepkörf zijn uitgesteld in verband met vertragingen in de levering van de natuursteen materialen. Door deze vertraging lukt het niet de nieuwe bestrating voor de bouwvak te leggen. Daarom is besloten om de werkzaamheden aan het plein na de bouwvakvakantie weer op te starten.

Hierdoor heeft het winkelend publiek geen hinder van een opengebroken straat tijdens de bouwvak. Bovendien kan het publiek gewoon gebruik maken van het huidige terras. Eind augustus hervat onze aannemer de werkzaamheden aan de Kiepkörf. Dan zal het pleintje veranderen in een plek met veel ruimte voor groen en terras, met als eyecatchers, in het midden twee kunstobjecten waar kinderen op kunnen spelen.

Terugblik officieel startmoment

Donderdag 27 juni heeft wethouder Goedhart Borgesius het officiële startsein gegeven voor de werkzaamheden aan de Kiepkörf. Hij heeft de oude fontein, die al een hele tijd niet meer in gebruik is, verwijderd van het pleintje. De oude fontein voldoet niet meer aan de eisen in verband met besmettingsgevaar. Oude vrijgekomen materialen, ook de onderdelen van de fontein gebruiken we opnieuw. De materialen worden gebroken en als puinfundering opnieuw gebruikt onder nieuw aan te leggen verhardingen.