Van de Babbelaer naar ijssalon Toscana

Ferdy Hulshof: ‘Ik ben blij dat ik de keus heb kunnen maken’


Wie aan de Babbelaer denkt, denkt aan Ferdy Hulshof. Aan die gezellige lunchroom, waar je goed en genoeg kunt eten. Aan dat pand waar de Navolaan aansluit op de Europalaan. Helaas moeten deze gedachten plaats maken voor iets anders. De Babbelaer heeft deze winter haar deuren moeten sluiten. Maar waar de ene deur dicht gaat, gaan vaak anderen weer open. Zo ook die van ijssalon Toscana. Met als nieuwe eigenaar… Ferdy Hulshof.

Hoe het allemaal begon

Zo’n vijf jaar geleden begon het ondernemen bij Ferdy te kriebelen. Hij kreeg de kans om het pand aan de Europalaan te huren. Zo gezegd, zo gedaan. Na het afsluiten van een lening bij de bank, alles inrichten, regelen en promoten gingen de Babbelaer van start. Ferdy: ‘De zaken liepen goed, het personeelsbestand werd zomers natuurlijk aangevuld met seizoenswerk(st)ers en ik begon lol te krijgen in het ondernemen. Afgelopen jaar liep mijn huurcontract af en ik

Het houdt een keer op

Want precies in diezelfde periode kwam de eerste lockdown en nu we midden in de tweede lockdown zitten weet iedereen hoe lastig (horeca)-ondernemers het hebben. Ferdy: ’Ondanks de overheidssteun schoot ik er op het laatst elke maand 4000 euro bij in. En ook de verhuurder wilde de huur niet verlagen. Dan houdt het een keer op voor mij. Hoe gek het ook klinkt, maar ik ben blij dat ik de keus nog heb kunnen maken om te stoppen. Als ik langer was doorgegaan was ik financieel te diep weggezakt’.

Dezelfde Babbelaer-kwaliteit

Inmiddels is Ferdy druk bezig om de nieuwe ijssalon in te richten en alles klaar te maken om open te gaan. De ijssalon zit in een kleiner pand naast de Babbelaer, waar eerst het Vulpunt in zat. Ferdy: ‘De huur is een stuk lager, maar de menukaart van dezelfde ‘Babbelaer-kwaliteit’ en mét een uitgebreid assortiment aan ijs. Van een kopje koffie met een heerlijke verse appelpunt (met slagroom natuurlijk) tot aan een ijscoupe of ijstaart in vele variaties en smaken. En zelfs de meest verrassende donuts die je je de regio maar kunt krijgen’

Ferdy: ‘Ondanks dat ik midden in het ijs zit met mijn ijssalon, mogen om mij de temperaturen wel weer oplopen. Midden maart willen wij graag open met de ijssalon. Zolang de lockdown nog van kracht is, kan men bestellingen afhalen en we bezorgen ook. Maar ik hoop dat tegen die tijd de winkels weer open mogen, want het is toch wel zo gezellig als men een terrasje kan nemen en de gezelligheid op straat en aan tafel terugkeert.’

Ijssalon Toscana, Navolaan 7, Stadskanaal.