Start werkzaamheden Europalaan / Continentenlaan

Samen maken we werk van het centrum!
De werkzaamheden van de eerste fase aan de Aziëlaan zijn bijna afgerond. In de week van 17 juni kan het verkeer gebruik maken van de nieuwe rotonde aan de Aziëlaan / Continentenlaan. Op deze nieuwe rotonde hebben fietsers voorrang. "De belijning op de rotonde en de verhogingen van het zebrapad en het fietspad zijn dusdanig dat de nieuwe voorrangssituatie direct duidelijk is", aldus wethouder Goziena Brongers. Om het verkeer deze eerste periode extra te attenderen op de nieuwe voorrangssituatie staan er bij de nieuwe rotonde de eerste weken grote tekstborden.

Tweede fase
In de week van 17 juni start Avitec infra & milieu, de aannemer van Centrumvernieuwing Stadskanaal, met het tweede onderdeel van de aanpak verkeersplan: de werkzaamheden op de kruising Europalaan / Continentenlaan. Van de huidige viertonde maken we een voorrangsrotonde met gescheiden rijbanen voor gemotoriseerd verkeer en langzaam verkeer (fietsers en voetgangers). Langs de Europalaan komen aan beide kanten een fietspad. Het verkeersplan voeren we uit in vier fasen om het centrum tijdens de werkzaamheden zoveel mogelijk toegankelijk te houden. Samen maken we werk van het centrum!

Omleidingen
Om de werkzaamheden goed en veilig uit te kunnen voeren zijn een aantal straten volledig gestremd voor alle verkeer. Deze straten staan aangegeven op de plattegrond. Voor een gedetailleerde omleidingsroute en afzettingen kunt u kijken op de interactieve kaart. De aanliggende panden blijven het grootste deel van de uitvoering bereikbaar. Voor alle verkeer staan er tijdens de werkzaamheden omleidingsborden. Hierop staat de omleiding via de Atlantislaan.


Waar zijn de andere twee fasen?

  • Fase 3: De viertonde bij het politiebureau aan de Navolaan met de Continentenlaan. Hier komt een voorrangskruising waar het doorgaande verkeer via de Continentenlaan rijdt. De fietsers kunnen hier rechtdoor om de nieuwe fietsstraat op te rijden.
  • Fase 4: De kruising bij het busstation aan de Navolaan met de Continentenlaan. Hier komt een voorrangskruising waar het doorgaande verkeer via de Continentenlaan rijdt. De fietsers kunnen hier rechtdoor om de nieuwe fietsstraat op te rijden.

Bekijk het filmpje om een idee te krijgen van de verkeeraanpassingen in het centrum van Stadskanaal.