Stand van zaken Aanpak Verkeersplan

Fase 1 is afgerond
De eerste fase van de Aanpak Verkeersplan is half juni afgerond. Langs de Esperantolaan ligt nu aan beide zijden een fietspad. Op de plek waar eerst een viertonde lag is nu een nieuwe rotonde aangelegd, waar fietsers voorrang hebben. 

Fase 2: hoe ver is het ermee?
In fase 2 maakt de aannemer van de viertonde bij het kruispunt Europalaan/Continentenlaan ook een rotonde met vrij liggende fietspaden. Fietsers hebben voorrang op deze rotonde. Dinsdag 18 juni zijn de werkzaamheden hier gestart. De verwachting is dat de rotonde voor de bouwvakvakantie weer open zal zijn. Na drie weken hard werken is de vorm van de rotonde al zichtbaar! De aannemer heeft vorige week betonbanden voor de vluchtheuvels geplaatst,  zodat ze deze week beton kunnen storten. De komende weken is de aannemer bezig met de fundering en komt er in week 30 asfalt op de rijbanen. 

Wat zijn de volgende fasen?
Fase 3

  • Wanneer: Planning september-oktober 2019.
  • Waar: Aanpak kruispunt bij het politiebureau.
  • Wat: Aanleg fietsstraat tussen de ingang Geert Teisplein en de Europalaan. Het kruispunt bij het politiebureau wordt een voorrangskruispunt voor doorgaand verkeer over de Continentenlaan. Verkeer dat naar het centrum wil moet afslaan.

Fase 4

  • Wanneer: Planning oktober 2019.
  • Waar: Aanpak kruispunt busstation.
  • Wat: Aanleg fietsstraat tussen het busstation en de Europalaan. Voorrangskruispunt voor het doorgaande verkeer over de Continentenlaan. Verkeer voor het centrum moet afslaan.

Eind december kan de aannemer Avitec infra & milieu naar verwachting de werkzaamheden afronden.Het verkeersplan voeren we uit in vier fasen om het centrum tijdens de werkzaamheden zoveel mogelijk toegankelijk te houden. Samen maken we werk van het centrum!