Stadskanaal aan Huis

De Coronacrisis heeft het dagelijks leven op veel manieren op de kop gezet. Ook lokaal winkelen is er heel anders uit gaan zien. Veel mensen kunnen of willen hun huis niet uit, maar willen toch lokaal blijven winkelen. Daarom hebben de ondernemers uit het centrum van Stadskanaal samen gewerkt aan hun eigen bezorgdienst: Stadskanaal aan Huis.

Samenwerking

"Het was heel bijzonder om te zien. De maatregelen van het RIVM waren een schok voor iedereen, maar eigenlijk meteen daarna kwamen we samen in actie en begonnen we Stadskanaal aan Huis," aldus Anne-Marchien Venekamp, een van de initiatiefnemers en zelf eigenaar van de Intertoys op het Menistenplein. "Het is een groot succes. Onze bezorgster Daimy is in de avond druk bezig met bezorgen."

Lokaal winkelen

De bezorgdienst is niet alleen belangrijk voor inwoners van de gemeente Stadskanaal, maar ook voor lokale ondernemers. De Coronacrisis treft ook hen hard. Om toch uw lokale ondernemers te kunnen steunen, heeft u nu de kans om lokaal te bestellen. Zo helpen ondernemers en inwoners elkaar door de crisis heen.


Iets bestellen?

Bestellen bij Stadskanaal aan Huis is simpel. U neemt contact op met de winkel waar u wilt bestellen, via WhatsApp of gewoon met de telefoon. Ze leggen de producten voor u klaar met uw naam erop, en de bezorgster bezorgt deze op veilige afstand. Zij heeft geen (wissel)geld of pinautomaat bij zich, betalen gaat online via een Tikkie of via online bankieren. Anne-Marchien Venekamp: "Het lijkt een beetje op de SRV wagen aan huis van vroeger!"