Sinterklaas door een nieuw centrum

Op 16 november zal de intocht van Sinterklaas zoals elk jaar plaatsvinden in het centrum van Stadskanaal. Hoe gaat het dit jaar, nu een deel van de Navolaan en Europalaan afgesloten is? 

Kan Sinterklaas er wel langs?
Jazeker. De route is zoals elk jaar vanuit de Beneluxlaan langs de Albert Heijn, over het generaal Maczek plein en dan langs het gemeentehuis. De intocht eindigt zoals altijd op het Raadhuisplein, waar het podium wel nét anders gaat staan.

Maar de ingang van het generaal Maczekplein is toch dicht?
Dat klopt. Sinterklaas volgt daarom een omleiding langs het voetgangerspad naast de ingang.
 
Ligt het stuk op het Raadhuisplein dan nog open?
Nee; onze aannemer Avitec is tijdens de intocht van Sinterklaas op 16 november klaar met het deel van de fietsstraat dat over het Raadhuisplein heen gaat. U kan dus veilig met uw kinderen de intocht bezoeken.
 
En het stuk op de Europalaan?
Het stuk fietsstraat op de Europalaan en voor de Babbelaer is op zaterdag 16 november nog wel gestremd. Eind november gaat de aannemer daar asfalteren.
 
Is het wel veilig voor de kinderen met al die bouwmaterialen en grote machines?
De aannemer zorgt ervoor dat grote machines en bouwmaterialen opgeruimd zijn voor de intocht.
 
Is het centrum bereikbaar? En kan ik ergens parkeren?
Het centrum is gewoon bereikbaar. Alleen een gedeelte van de Europalaan, en de weg voor de Babbelaer, zijn nog afgesloten. De parkeergarage is bereikbaar via de in- en uitgang tegenover theater Geert Teis. U kunt dus gerust met de auto de intocht bezoeken. De ingang van het Gandhiplein is ook gewoon bereikbaar. U kunt dus ook parkeren aan het Gandhiplein, Maczekplein, Liliëenthalplein of Geert Teisplein.
 
Fietsstraat
De afsluiting van de weg is nodig voor de aanleg van de nieuwe fietsstraat. Deze fietsstraat gaat recht door het centrum lopen. De straat loopt tussen de nieuwe voorrangskruising bij het politiebureau en het busstation. Begin november is het eerste deel tussen het politiebureau en de parkeergarage Stadsparking Zuid afgerond. Eind november begint het asfalteren van het deel tussen de parkeergarage Zuid tot de Babbelaer.
 
Op de fietsstraat krijgen fietsers alle ruimte. Auto’s zijn er te gast. De fietsstraat is voor auto’s een éénrichtingsweg. De nieuwe fietsstraat maakt het centrum goed en veilig bereikbaar, zowel voor fietsers als voor automobilisten. Ook komen er aan de fietsstraat zogenaamde flits parkeerplekken. Hier kunt u kort parkeren om iemand af te zetten of om een snelle boodschap te doen.

Zo maken we werk van het centrum.