Sint komt digitaal naar Stadskanaal

Vanwege de coronamaatregelen gaat de traditionele Sinterklaasintocht dit jaar niet door. Maar dat betekent niet dat Sinterklaas dit jaar Stadskanaal overslaat. Op zaterdag 14 november is de Sint vanaf 16.30 uur live te zien via internet. Daarna is er vanaf 17.00 - 17.45 uur een speciale Sinterklaasquiz waar alle kinderen in de basisschoolleeftijd aan mee kunnen doen.

Speciale Sinterklaasquiz

Op initiatief van de centrum winkeliers uit Stadskanaal komt Sinterklaas samen met ReporterPiet en SidekickPiet bij alle kinderen thuis via het internet. Tijdens een speciale uitzending zal Sinterklaas de kinderen toespreken en bijpraten. Daarna begint de quiz. De vragen worden gesteld door de Pieten die in het centrum van Stadskanaal zijn geweest. Het zijn leuke, grappige en soms pittige vragen. Ondernemers uit het centrum van Stadskanaal hebben tientallen mooie prijzen beschikbaar gesteld, zodat alle kinderen toch een echt Sinterklaasfeest beleven.

De quiz wordt gespeeld met het programma Kahoot. Als je met een tablet of telefoon speelt, kun je het beste van tevoren de Kahoot-app downloaden.