Ruime onderdoorgang naar Oude Markt

Volgend jaar maart start de aannemer met het verbreden van de onderdoorgang Oude Markt Europalaan. De onderdoorgang is nu smal, laag en donker. Deze onderdoorgang past niet bij de nieuwe frisse uitstraling van het centrum. U ziet hoeveel ruimer en lichter de onderdoorgang straks is. De werkzaamheden starten rond april 2022.


Breed & licht

Het belangrijkste verschil, zoals u ook op de foto’s kunt zien, is dat de doorgang veel breder is. Hiervoor is het nodig om twee kleine winkelpanden te slopen. Eén hiervan is het oude pand van de Fashion Club. De brede doorgang geeft het centrum een mooie uitstraling en zorgt voor een meer toegankelijk centrum. Winkelen in Stadskanaal is hiermee makkelijker voor mensen met een beperking en aantrekkelijker voor alle winkelend publiek.

Aan beide kanten krijgt de onderdoorgang een nieuwe uitstraling. Ook de puien en gevels aan de binnenkant pakt de aannemer aan. Ze plaatsen enkele dakramen en voorzien de plafonds van LED verlichting om het donkere karakter van de doorgang weg te nemen.


Planning

De werkzaamheden op de Oude Markt zijn bijna afgerond. De verbindingsweg wordt bijna geopend en het vernieuwde parkeerterrein is nu enkele maanden in gebruik. Nu is de onderdoorgang tussen Europalaan en de Oude Markt aan de beurt.  De materialen voor de transformatie van de onderdoorgang zijn besteld en de werkzaamheden starten rond maart/april 2022.