'Ontdek de wereld' in Stadskanaal

Aan het woord dhr. Hu van Wereldrestaurant Goud

Stadskanaal is binnenkort een wereldrestaurant rijker.  De naam van het restaurant is heel toepasselijk ‘Goud’. Tijd om even langs te gaan bij de eigenaar de heer Hu om met hem te spreken over het centrum van Stadskanaal en zijn keuze om hier een wereldrestaurant te starten. 

Hoe bent u op de naam ‘Goud’ gekomen?
“Eigenlijk was het de bedoeling om het wereldrestaurant Stadskanaal te noemen. Maar toen ik in contact kwam met de gemeente zag ik staan: Stadskanaal is goud. Als Stadskanaal goud is, dan noem ik mijn wereldrestaurant ook ‘Goud’. In gesprek met mensen die hierboven wonen en anderen uit de gemeente hoorde ik dat ‘Goud’ in het Gronings ‘goed’ betekent. Een prima naam voor mijn wereldrestaurant!”

Wat is uw eerste indruk van onze gemeente?
“Ik heb een hele positieve indruk van de gemeente Stadskanaal. Aardige mensen, zo heb ik bijvoorbeeld veel medewerking gehad van de bewoners in het Stadshart. Ook de samenwerking met de gemeente is goed verlopen. In mijn cultuur is het belangrijk om stevig met je voeten op de grond te staan. Dat zie ik hier in deze gemeente ook terug. Prettige mensen die gewoon van aanpakken houden.”

Wat vindt u belangrijk in een centrum?

“Samenwerking vind ik belangrijk. Alleen samen kunnen we onze klanten iets bieden. Gezellig winkelen en dan lekker uit eten. Of eten bij het Wereldrestaurant en dan een avondje in Theater Geert Teis. Aansluitend kunnen de mensen overnachten in het City Hotel. We moeten elkaar helpen om voor onze klanten een aantrekkelijk aanbod te maken van allerlei winkels en horeca. Mijn restaurant opent later in de middag, want voor de lunch zijn er genoeg leuke andere eetgelegenheden. Samen kun je een centrum sterk maken.”

Wat is uw grootste uitdaging?

“Om samen met andere ondernemers ervoor te zorgen dat de inwoners van Stadskanaal, maar ook de inwoners van alle gemeenten in Oost-Groningen en aanliggende dorpen in Drenthe naar het centrum te trekken. In de nabije omtrek is geen wereldkeuken. Dit is een nieuw concept voor deze regio. Samen met andere ondernemers kunnen we de klanten goed helpen met een gevarieerd aanbod en genoeg ruimte om gratis te parkeren.”

Wilt u verder nog vertellen aan onze inwoners?
“Vanaf half oktober is ons wereldrestaurant geopend zes dagen in de week. U kunt bij ons gerechten uit alle landen komen eten. Van sushi tot frikandellen en van foe yong hai tot pizza. Wij willen ook graag kinderen blij maken als ze uit eten zijn. We hebben daarom een hele grote kinderspeelhoek in ons restaurant. Onder begeleiding kunnen ze daarnaast ook bijvoorbeeld koekjes bakken. En….vlak voor de Kerst is er nog meer goud: dan komt de nieuwe ‘gouden ingang’. U bent van harte welkom in ons Wereldrestaurant ‘Goud’.