Ondernemers aan het woord: Alders bloemencentrum

Dina Wubs: “Het is nu écht onze winkel!”

 

Al direct bij binnenkomst in het mooie nieuwe Alders Bloemencentrum krijg ik van de eigenaresse Dina Wubs een heerlijk kopje koffie aangeboden. Ze vertelt: “Mijn man Johan is er nu niet, hij houdt zich namelijk vooral bezig met de inkoop en het uitzoeken en inkopen van de bloemen en planten op de veiling in Eelde.”

 

Johan en Dina zijn van de Navolaan verhuisd naar de Beneluxlaan. Dina: “De verhuizing is heel goed verlopen. In één dag hadden we alle spullen overgebracht. We hebben de winkel maar vier dagen dicht gehad.”  Over de samenwerking met de gemeente: “Dit verliep goed. Korte slagen: wat is afgesproken ook doen, daar hou ik van.”

 

“Het is nu écht onze eigen winkel!” We hebben de winkel aan de Navolaan drie jaar geleden overgenomen. Door de verhuizing is de opzet van de winkel hetzelfde gebleven, immers we willen graag bij binnenkomst dat onze klanten de hele winkel zien. Maar we hebben in kleine dingen de winkel meer van ons zelf gemaakt. En dan ook nog in een fantastische straat.” 

 

“Het grote pluspunt van onze nieuwe plek is dat we parkeerplaatsen voor de deur hebben. Veel klanten die ‘alleen’ een bloemetje willen halen kunnen direct voor de deur parkeren. Bovendien heeft dit pand een grote kelder. Hier is ruimte voor opslag van onze spullen. Ook kunnen we hier op piekmomenten een tweede binderij inrichten, waardoor we tijdens de kerstdagen en Valentijnsdag veel efficiënter kunnen werken.”