Ondernemer aan het woord – Luc Kornelius

Luc Kornelius van Kornelius vloeren, deuren en kasten is naast bestuurslid bij de Algemene Handelsvereniging, ook vertegenwoordiger voor de ondernemers in de projectgroep Centrumvernieuwing. Hij vertelt: “Je kan altijd langs de zijlijn blijven roepen dat er bepaalde dingen moeten veranderen in het centrum, maar als je dan gevraagd wordt mee te denken over de Centrumvernieuwing, dan vind ik dat je je hiervoor moet openstellen. Je kan niet verwachten dat wat jij wil ook doorgevoerd gaat worden, je kan wel meedenken in de plannen die wel op tafel liggen.”

“We krijgen in de zaak veel klanten over de vloer die niet uit Stadskanaal komen. Vaak vertellen deze klanten dat ze niet snappen hoe de parkeerroute loopt. Wanneer de winkels uit het zicht zijn, is het oriëntatie vermogen weg. Ik ben blij dat de huidige pleinlijn wordt aangepakt. Juist op deze manier kunnen we de bezoekers dichterbij het kernwinkelgebied laten parkeren. Voornamelijk bij het Europaplein is dit in mijn ogen zeer belangrijk.”

“We denken als ondernemer vaak aan ons eigen straatje, maar ik ben van mening dat we gezamenlijk veel meer kunnen bereiken als we denken als één centrum. Soms moet je daar een offer voor maken, maar het centrum gaat er daarmee wel op vooruit. Uiteindelijk zal je daar zelf ook weer beter van worden! Ikzelf heb in eerste instantie geen belangen in het centrum van Stadskanaal. Wél ga ik erop vooruit als het centrum van Stadskanaal aantrekkelijker wordt en daarmee meer bezoekers trekt.”

Als laatste wil Luc nog zeggen: “Het centrum is van ons allemaal. Ik hoop mijn steentje bij te kunnen dragen om van Stadskanaal een nog gezelliger en aantrekkelijkere plaats te maken.”