Nijmko Telecombinatie is de Europalaan overgestoken

Nijmko Telecombinatie: sterk in service

Maandag 5 oktober is Nijmko Telecombinatie verhuisd: van een klein pand aan de ene kant van de Europalaan naar een groter hoekpand aan de Europalaan/Navolaan. Bij het binnen lopen van de winkel valt direct op hoe de ruim opgezette winkel een gezellige sfeer uitademt en veel overzicht geeft.
Vlak voor en tijdens het interview met de bedrijfsleider Ramon de Groot, is te zien dat de klanten zich op hun gemak voelen. In alle rust helpen de vriendelijke medewerkers de klanten. Ramon over Nijmko Telecombinatie: “Wij geven net dat beetje extra service. Niet alleen verkopen, maar juist de klant goed informeren en op weg helpen.”

Waarom deze verhuizing naar de overkant?

“Het pand was klein en de eigenaren waren al langere tijd op zoek naar een groter pand om meer ruimte te bieden aan onze klanten. Zeker gezien de extra maatregelen rondom corona is het als ondernemer  nodig om de 1,5 meter te kunnen garanderen. Dit nieuwe pand op de hoek Europalaan en Navolaan stond al een tijdje leeg. En dit is natuurlijk een heel mooi plekje! Dichtbij de parkeervoorzieningen en we hebben nu aan beide straten een ingang. Dit geeft meer licht in de winkel en de aanloop van klanten kan nu vanaf beide kanten.”

Kun je iets meer vertellen over Nijmko?

“Nijmko is 23 jaar geleden in het centrum van Stadskanaal gestart en sinds vorige week zit onze winkel in het nieuwe pand. In die jaren is er uiteraard een hoop veranderd op het gebied van telecom. Nijmko Telecom is vooral gericht op alles rondom de mobiele telefoon, maar we hebben bijvoorbeeld ook vaste pakketten voor thuis en verzekeringen. Wat bij Nijmko altijd hoog in het vaandel staat is de service. Zo verkopen we niet alleen het ‘doosje’, maar hevelen we bijvoorbeeld ook alles ter plekke over van het oude naar het nieuwe toestel en geven we onze klanten uitleg. Ze hoeven daar dan niet zelf thuis mee te stoeien. Omdat we sterk zijn in het geven van service komen klanten graag bij ons terug.”

Wat is belangrijk voor het centrum?

“Belangrijk voor een centrum is dat er in ieder geval genoeg aanbod is in alle sectoren. Bovendien helpt leegstand van winkelpanden natuurlijk niet echt mee. Dit heeft ook te maken met de (te) hoge huurprijzen. Diversiteit van het winkelaanbod vind ik wel het meest belangrijk. De grotere ketens zoals de HEMA mogen niet ontbreken. Dit in combinatie met kleinere winkels zorgt ervoor dat mensen het centrum bezoeken. Klanten moeten iets te kiezen hebben. Daarnaast is vernieuwing in het centrum ook belangrijk. Het zoveel mogelijk verplaatsen van de winkels naar het hart van het centrum en het vernieuwen van de inrichting van het centrum maakt het voor klanten ook aantrekkelijker om naar Stadskanaal te komen.”

Hoe kunnen jullie als ondernemers dit versterken?

“Als ondernemers er samen voor zorgen om één lijn te krijgen in de openingstijden van alle winkels. Afspraken maken dat winkeliers gedurende de week, maar ook op koopzondagen en koopavond zoveel mogelijk op dezelfde tijd geopend zijn. Dit is veel duidelijker en prettiger voor onze klanten. Ze kunnen dan alle inkopen combineren. En het geeft meer gezelligheid in het centrum. Een leeg pand is niet goed, maar winkels die dicht zijn tijdens reguliere openingstijden ook zeker niet. Persoonlijk zou ik het ook mooier vinden als de zaterdagmarkt op één centrale plek staat en niet zoals nu verspreid over het centrum.”  

Hoe vind je de aanpak Centrumvernieuwing?

“Ik vind het goed dat het centrum aandacht krijgt. Samen zorgen voor een nieuwe inrichting en sterker aanbod van winkels in het stadshart voor een aantrekkelijk centrum. Het parkeren is in Stadskanaal goed geregeld. Er is altijd ruimte voor klanten om gratis te parkeren. Dit is voor ons als ondernemers belangrijk. Een goed toegankelijk centrum, zodat de klanten sneller de keuze maken voor ons centrum.”

Wat zou je verder nog willen vertellen?

“Ik snap dat in het ontwerp van de Europalaan ruimte is voor groen en zitplekken. Als de bomen hun blad verliezen zou het beter zijn dat dit groenafval wordt opgeruimd. Ook zou ik graag meer extra ruimte willen voor het stallen van fietsen. Maar ik begrijp dat binnen het project Centrumvernieuwing dit nog op de planning staat voor de Europalaan, dus dat is mooi.”