Moonlightshopping vrijdag 13 december

Muziek, kerstsfeer en winkels open tot 23.00 uur

Foto: Harry Cats

Op vrijdag de dertiende en één avond na volle maan is er Moonlightshopping in Stadskanaal; dat belooft een prachtige avond te worden voor de vele bezoekers die elk jaar afkomen op dit bijzonder sfeervolle evenement. Het hele centrum staat in het teken van kerst, de winkels blijven open tot 23.00 uur en s’ avonds is er in elke straat van het winkelgebied iets te zien en te beleven.

De activiteitencommissie van de Centrum Winkeliers organiseert dit evenement. Stieneke Gersonius, eigenaresse van Pengels Outdoor & Vrije Tijd aan de Hoofdstraat, is één van de drijvende krachten achter de editie van 2019. “Moonlightshopping is in de loop van de jaren uitgegroeid tot een traditie die heel veel bezoekers naar het centrum van Stadskanaal trekt. Alle winkels in het centrum doen mee. Overal zijn kramen, van winkels, maar ook van scholen en verenigingen. Er is echt van alles te krijgen: van kerststukjes en kerstversiering tot tassen en sieraden. Natuurlijk is er ook allerlei lekkers te eten en drinken, en in elke straat kunnen bezoekers genieten van muziek.”

Stadskanaal muzikaal

Het maakt niet uit wat voor muziekvoorkeur u heeft, komende vrijdag komt iedereen aan z’n trekken. “En voor het overgrote deel ook nog van eigen bodem, hier uit Stadskanaal”, vertelt Stieneke Gersonius. “Zoals de Krinkie Bloazers, Crescendo, Harry Smit de orgelman, Bert Drenthe en het koor Variant, maar ook de Jeanetto’s, Shattered Dreams, Persona non Grata en een DJ. Er is echt in alle straten muziek, van de Hoofdstraat, Europalaan en Navolaan tot het Menistenplein, Kiepkörf, Kanaalpassage en de Beneluxlaan aan toe.”

Veel attracties, zoals levende standbeelden, een water- en lichtshow …

Behalve muziek kunt u genieten van een groot aantal attracties. Zo zijn er levende standbeelden in de Kanaalpassage en is aan de Navolaan een enorme sneeuwbal te vinden waar u zelfs in kunt. Op de Beneluxlaan staat een echte roze Cadillac, als prachtig decor voor een selfie. Ter hoogte van Expert aan de Navolaan is een spectaculaire water- en lichtshow.

… en een gratis bungeejump-trampoline voor kinderen

“Bij de Europabrug ter hoogte van Leads kunnen kinderen gratis op de Bungeejump-trampoline, kunnen ze hun reactiesnelheid trainen met het kerststokken vangen, en ga zo maar door. Het is echt één groot feest en natuurlijk is ook de kerstman van de partij!”

Stadskanaal heeft ’t allemaal!

Kortom, Moonlightshopping mag je niet missen en dat doet ook bijna niemand. “Het is echt iets Stadskanaals: het is beregezellig, met een fantastische sfeer, veel saamhorigheid en echt voor ieder wat wils!” Moonlightshopping bewijst het maar weer eens: Stadskanaal heeft ’t allemaal!