Monika Schwandt van MOPOL aan het woord

Het is misschien wel de kleinste, maar in elk geval een hele fijne winkel in hartje Stadskanaal: Bloemenboetiek MOPOL aan het Europaplein nummer 8. Hier bij Monika Schwandt kunt u terecht voor prachtige boeketten en verfijnde bruidsstukken of bij triestere gelegenheden ook voor een rouwboeket. Maar ook voor stylingadvies: “Ik ga zelfs samen met klanten shoppen, voor net dat puntje op de i in jouw interieur!”

Met MOPOL combineert Monika haar beide passies, bloemen en styling. “Voor mij heeft het allebei alles te maken met beleving. Zoals ik met styling van boeketten beleving creëer, kun je met de juiste accessoires, de beste combinaties en de fijnste kleuren precies de gewenste sfeer maken op je werkplek of thuis. Zo is thuiskomen ook een beleving. Veel mensen hebben bijvoorbeeld een hele mooie bank gezien of gekocht, maar kunnen die niet goed inpassen in hun interieur. Ik werk met mijn bloemen ook veel met accessoires en daardoor heb ik een groot netwerk van leveranciers. Ik kan mijn klanten adviseren over accessoires of kleuren, maar soms ga ik ook mee als een soort personal shopper.”

Huiskamer aan het Europaplein
Monika heeft bewust gekozen voor een kleine winkel. Ook de openingstijden zijn beperkt. Bloemenboetiek MOPOL is in principe open op donderdag, vrijdag en zaterdag. Alleen in december is de boetiek ook op dinsdag en woensdag geopend, dit met het oog op de feestdagen. Zo heeft Monika alle ruimte voor haar zaken. “Dankzij deze combinatie heb ik intensief en heel persoonlijk contact met mijn klanten. Met de bloemen en met de styling help ik mensen een echt thuis te maken waar ze zich thuis voelen. En MOPOL is voor mij en mijn klanten ook een soort huiskamer, een ontmoetingsruimte midden in het centrum.” Iedereen is van harte welkom om eens langs te komen: Europaplein 8. Of kijk eens op de website www.mopol.nl