Memo-spel in het centrum

Op maandag 11 mei is op het Raadhuisplein een nieuw speeltoestel geplaatst: het Memo-spel van Yalp. Memo is een interactief spel waarbij kinderen spelenderwijs leren over allerlei maatschappelijke onderwerpen. Voor Stadskanaal is een speciaal op maat gemaakt spel bedacht: het afvalspel. Hiermee heeft het centrum van Stadskanaal een primeur. Afvaladviseur John Walters: “De Memo heeft niet een vast spel, maar er kunnen juist heel veel spellen geïnstalleerd kunnen. Met ons afvalspel, wat helemaal aangepast is op Stadskanaal, is de Memo in Stadskanaal uniek in Nederland!”

Memo

Memo staat voor “Memory en Movement”. De Memo in het centrum stimuleert dus precies dat: lekker bewegen en tegelijkertijd iets leren. Het spel heeft zeven pilaren, allemaal touchscreen. De pilaren geven instructies met geluid. Op de memo is het mogelijk om  verschillende spellen te installeren en spelen. In Stadskanaal is gekozen om eerst het voor Nederland unieke Afvalspel te spelen: een quiz waar kinderen leren over afval en bewegen tegelijk.

Afvalspel

De quiz in het afvalspel is gericht op kinderen, maar is leuk voor jong en oud. Het afvalspel kan gespeeld worden met 6 spelers of 6 teams van meerdere spelers en duurt gemiddeld 5 minuten. Dit is afhankelijk van hoeveel vragen de deelnemers goed of fout beantwoorden. In de quiz staan algemene vragen, zoals: “Hoe lang duurt het voordat een stuk kauwgom is afgebroken?,” maar ook vragen die speciaal zijn afgestemd op Stadskanaal. Afvaladviseur John Walters: “We kunnen bijvoorbeeld vragen stellen die speciaal zijn afgestemd op de cijfers in Stadskanaal, of we kunnen inspiratie halen uit onze campagne Afval Scheiden? Goed Bezig!. Zo maken we kinderen bewuster van zwerfafval, en leren ze spelenderwijs om hun afval te scheiden.”

Memo en Corona

Op dit moment kan het Memo-spel nog niet gespeeld worden. Dat komt omdat er eerst een oplossing moet komen om het spel volgens de richtlijnen van het RIVM te spelen. Blijf www.centrumvernieuwing.nl in de gaten houden voor het laatste nieuws over het Memo spel.