Let op! Deel Navolaan en Europalaan gestremd

Vanaf maandag 28 oktober werkt aannemer Avitec infra & milieu NV aan delen van de Navolaan en de Europalaan voor de verdere aanleg van de fietsstraat. Hierdoor is een deel van de Navolaan vanaf die datum gedeeltelijk dicht voor alle verkeer. Het gaat om het stuk vanaf het City hotel tot iets voorbij de Babbelaar.


Bereikbaarheid

Aansluitend is het stuk van de Europalaan tot aan de inrit van de parkeerplaatsen aan het Generaal Maczekplein ook afgesloten. De parkeergarage Stadsparking is tijdens de werkzaamheden alleen bereikbaar via de  in- en uitgang  bij het Geert Teisplein. Dit blijft ook de definitieve in- en uitgang van de Stadsparking. De winkels en horeca blijven gewoon bereikbaar tijdens de werkzaamheden die naar verwachting eind november klaar zijn.

Dit is een onderdeel van de aanpak verkeersplan binnen Centrumvernieuwing Stadskanaal.


Fietsstraat

De nieuwe fietsstraat vanaf het politiebureau tot het centrum geeft fietsers alle ruimte. Automobilisten zijn hier te gast. De auto’s mogen vanaf één kant inrijden, vanaf de nieuwe kruising bij het politiebureau tot aan de Babbelaar. Daar kunnen ze vervolgens alléén linksaf de Europalaan in. Naar verwachting kan het verkeer vanaf eind november gebruik maken van deze verbinding.

Het doel van deze herinrichting is om doorgaand verkeer zo veel mogelijk om het centrum heen te leiden en fietsers meer ruimte te bieden. Zo wordt het centrumgebied beter bereikbaar voor fietsers, voetgangers en auto’s van centrumbezoekers.  Samen maken we werk van het centrum!