Laden en lossen: nieuwe tegels in het centrum

Aan de Hoofdstraat verschijnen binnenkort tegels die een zone voor laden en lossen aangeven. Deze tegels worden gelegd om te duiden dat het gaat om een plek voor voertuigen die er kort mogen stilstaan om goederen in en uit te laden. De aangewezen plek is vlakbij de ingang van de Kanaalpassage. Dit is op dit moment ook al een plek voor laden en lossen, maar het bijbehorende bord wordt regelmatig over het hoofd gezien. Hierdoor zien sommige bezoekers van het centrum het als parkeerplaats.

De tegels

Het gaat om een grote gele tegel, die goed opvalt tussen de terra gekleurde tegels. Met een grootte van 110 x 88 centimeter zijn de tegels niet te missen. De tegels worden eerst op de laden en lossen plek bij de Kanaalpassage gelegd, later ook op andere zones voor laden en lossen in het centrum. 

Regels laden en lossen

Laden en lossen is iets anders dan het parkeren van je voertuig. Ook voor korte bezoeken mag je niet op een laden en lossen plek staan. Laden & lossen betekent dat je direct begint met het inladen of uitladen van goederen zodra het voertuig tot stilstand is gebracht. Deze goederen moeten daarnaast van dusdanige omvang of gewicht zijn dat je het niet vanaf een andere plek kunt in- of uitladen.