Ijssalon La Dolce & Grand Café Stelvio van alle smaken thuis

IJssalon La Dolce is verhuisd & gegroeid. Sinds de overname van Cafe Central bevindt ijssalon La Dolce zich aan de Eurostate en is Grand Café Stelvio erbij gekomen. La Dolce is een ijssalon met echt ambachtelijk Italiaans schepijs en een Grandcafé met voor ieder wat wils. Voor wie geen tijd heeft om ijs of eten af te halen, bezorgt La Dolce zelfs bij je thuis. Niet alleen voor de lunch, maar ook voor het ijs is de keuze enorm. Er is voor ieder wat wils: roomijs, sorbetijs, maar ook suikervrij ijs, lactosevrij ijs en zelfs ijs dat volledig allergenen vrij is. De keuze is reuze, met meer dan 24 smaken is het soms lastig kiezen. Hoog tijd om wat advies in te winnen bij franchisenemers Jelmer van der Veen en Ilse Bruggink!

 

Hoe het begon…

Jelmer en Ilse hadden allebei al ervaring in de horeca. Jelmer was eigenaar van een cafetaria in Groningen, waar Ilse ook regelmatig werkte. Ze besloten om samen een horecabedrijf te beginnen dichter bij huis: in Stadskanaal, de plaats waar zij beiden ook woonachtig zijn. Ze gingen de samenwerking aan me La Dolce, een ijssalon in Coevorden met al een franchisenemer in Borger en dankzij Jelmer en Ilse nu ook in Stadskanaal. De locatie in Stadskanaal aan het Europaplein bleek al snel te klein: “wij merkten dat de vorige locatie te klein was en we uiteindelijk iets meer wilden bieden aan onze gasten.” Het oude Café Central kwam op hun pad aan de Eurostate. Dit pand bood niet alleen ruimte voor een ijssalon, maar ook voor Grand Café Stelvio.

 

Van alle ijssmaken thuis

Bij ijssalon La Dolce zijn Jelmer en Ilse van alle smaken thuis. Vanzelfsprekend hebben ze alle 24 smaken ook zelf geproefd: “Zeker, we moeten immers weten wat we verkopen” vertelt Jelmer. Hij heeft zelf dan ook zeker een voorkeur: “De Tony's chocolonely is erg goed. Maar bijvoorbeeld de cookies of yoghurt amarena is ook zeker een aanrader.” Vooral de cookies blijkt een topfavoriet, het is de meest verkochte smaak. Kinderen hebben vaak een andere voorkeur in de ijssalon; La Dolce heeft namelijk niet alleen unicorn ijs, maar heeft ook nog eens gekleurde hoorntjes. Bovenop de standaard smaken, hebben ze bij La Dolce ook nog limited edition smaken die het omfietsen waard zijn: het “omfietsijs”. Een unieke smaak ijs die maar 1 x per jaar wordt geproduceerd, zoals de smaak “Hugo”. Op de vraag welke smaak het meest bijzonder is geeft Jelmer aan dat dat het omfietsijs was met de smaak drop, een ijssmaak die door haar populariteit ook dit jaar zeker een keer voorbij zal komen als omfietsijs. Iedereen die op de hoogte wil blijven van de bijzonder omfietsijssmaken kan La Dolce volgen op Instagram, Facebook en Tiktok.

 

Grand Café Stelvio

Naast ijs kan er bij de nieuwe vestiging ook genoten worden van gebak, lunch, diner en een uitgebreid borrel assortiment. Zo zijn er verschillende borrelhapjes, waaronder vrij bijzondere zoals de Pekingeend bitterbal. Ilse gaf aan: “Op deze manier bieden wij iedere gast iets wils, kinderen kunnen bijvoorbeeld genieten van een ijsje terwijl de ouders een van onze flatbreads proberen als lunch, bijvoorbeeld de flatbread gerookte biefstuk.

 

Hele jaar door geopend

La Dolce en Grand Café Stelvio zijn het hele jaar door geopend. In de winter zal de focus meer liggen op het bezorgen en in de zomer meer op het terras. Naast Jelmer en Ilse kun je nog meer gezichten tegenkomen: “We werken momenteel met een team van 16 man, want naast het ijs scheppen moeten er ook lunch, diner en cocktails gemaakt worden” aldus Jelmer. Je kunt La Dolce bezoeken aan de Eurostate 9 in Stadskanaal. Meer info vind je op www.ladolcestadskanaal.nl.