Controles parkeren Navolaan

Vanaf dinsdag 17 november gaan de boa’s (Buitengewoon Opsporings Ambtenaar) strenger controleren op de regels voor het kort parkeren aan de vernieuwde Navolaan. Het betreft het gebied vanaf Theater Geert Teis tot aan de Babbelaer aan de Europalaan. De komende twee weken krijgen auto’s die er langer dan dertig minuten parkeren een waarschuwing. Na twee weken waarschuwen gaan de boa’s over tot daadwerkelijk bekeuren van geconstateerde overtredingen.

Flits parkeren

Het kort parkeren van maximaal 30 minuten noemen we flits parkeren. Deze parkeerplekken zijn bedoeld om klanten in het centrum de mogelijkheid te bieden om voor een kort bezoek aan één van de ondernemers dichtbij te kunnen parkeren. Om de parkeerduur aan te geven kan iedereen gebruik maken van een zogenaamde blauwe kaart. Hierop kan de aankomsttijd van het parkeren ingesteld worden. Helaas zijn er te veel auto’s die er langer dan 30 minuten parkeren. Hierdoor is er geen plek voor mensen die even snel een winkel in moeten.

Gratis parkeren

In het hele centrum van Stadskanaal is het gratis parkeren. Naast de flits parkeerplaatsen zijn er ook parkeerzones waar iedereen twee uur mag parkeren. Ook zijn er ruim voldoende parkeerplekken om de auto de hele dag te laten staan. Als de werkzaamheden in het centrum van Stadskanaal zijn afgerond gaat de gemeente op meerdere plekken handhaven op parkeren.