Fietslampjes voor automobilisten

Fietslampjes voor automobilisten
Fietsers voorrang op de nieuwe rotonde

De eerste fase van de Aanpak Verkeersplan is klaar. Vanaf dinsdag 18 juni kan het verkeer gebruik maken van de nieuwe rotonde bij de Aziëlaan-Esperantolaan-Continentenlaan, waar fietsers voorrang hebben. Om hier aandacht voor te vragen hebben kinderen van groep 8 van de nabij gelegen Willibrordschool fietslampjes en ansichtkaarten uitgedeeld aan automobilisten op woensdag 19 juni. Deze actie deden ze samen met wethouder Goziena Brongers en Veilig Verkeer Nederland.

Geeft u ons voorrang als u met de auto bent?’ stond er als verzoek van de kinderen op de ansichtkaart. Verder kregen de automobilisten fietslampjes met de vraag of ze volgende keer ook op de fiets naar het centrum komen:
Fietsers hebben voorrang op deze rotonde zoals u ziet.

Dus: fietsen is zo gek nog niet! 

Wethouder Goziena Brongers: “Door fietsers op de nieuwe kruisingen en rotondes in het centrum voorrang te geven stimuleren we het fietsgebruik. Veiligheid staat voorop, daarom is ervoor gezorgd dat de nieuwe voorrangssituatie duidelijk is aangegeven op en bij de rotonde. Ik vind deze actie samen met de kinderen erg leuk, omdat zij zelf aan de automobilisten vragen om rekening met fietsers te houden.” De nieuwe verkeerssituatie is door de belijning op de rotonde en de verhogingen van het zebrapad en het fietspad direct duidelijk. Als extra ondersteuning staan er de komende weken tekstborden bij de nieuwe rotonde.