Fietskluizen en bomen voor de Eurostate

Avitec is de komende weken druk bezig met het vernieuwen van het plein voor het Eurostate-gebouw, tussen de Babbelaer en de uitgang van de parkeergarage. Het plein, wat eerder gebruikt werd voor fietsenstalling en het thuis was van een marktgebouw, wordt omgebouwd tot een functioneel plein met fietskluizen, bomen en ruimte voor terrassen.

Fietskluizen

Op het Eurostate-plein komen naar verwachting deze zomer fietskluizen. Omdat we zo veel mogelijk dezelfde kluizen willen gebruiken, hopen we dezelfde kluizen te kunnen plaatsen als bij het busstation. Als na onderzoek blijkt dat de kluizen bij het busstation gemakkelijk in gebruik zijn, dan plaatsen wij deze nieuwe kluizen ook bij de Eurostate.

Een fietskluis is een slimme en veilige oplossing om uw fiets te stallen. Niet alleen staat uw fiets veilig in een fietskluis, u kunt uw elektrische fiets er ook in opladen. Verder zijn de fietskluizen handig in gebruik met de bijbehorende app.

Ontwerp

Het ontwerp van het Eurostate-plein is gemaakt door landschapsarchitect Frans Beune. Op het plein komen vijf nieuwe bomen (de monumentale eik die er nu staat, zal blijven staan), de fietskluizen en ruimte voor een terras. Ook wordt de oversteek over de ingang van de parkeergarage breder en toegankelijker gemaakt, om zo het Eurostate-plein te verbinden met het Europaplein. Het ontwerp is gemaakt in samenspraak met inwoners, ondernemers en andere belanghebbenden. Frans Beune: “In het ontwerp zitten erg leuke elementen die bewoners en ondernemers hebben ingebracht.”