Fietsberaad CROW onder de indruk

Fietsberaad CROW is onder de indruk van de verbeterde verkeersveiligheid in het centrum van Stadskanaal. Dit onderdeel van Centrumvernieuwing is in april 2020 afgerond. In de nieuwste factsheet van CROW lichten ze het participatieproces en de eindresultaten uit. Volgens CROW kunnen andere overheden hier een voorbeeld aan nemen. Daar zijn we trots op!

 

CROW prijst de manier waarop het verkeersontwerp tot stand is gekomen. De belangrijkste les die ze zelf hieruit trekken en delen met partners: “Zorg ervoor dat je goed gebruikmaakt van het participatietraject en sta open voor verschillende perspectieven. Dit vergt aan de voorkant een investering, maar betaalt zich zeker uit in een gedragen ontwerp.”

 

Over CROW
CROW is een partij die ervoor zorgt dat in Nederland de infrastructuur, de openbare ruimte en het verkeer en vervoer goed geregeld is. De tak CROW-Fietsberaad valt hier ook onder. Ze bieden een kennisplatform waarop ze praktijkgerichte informatie delen over fietsbeleid. Zo kunnen overheden leren van elkaar. Stadskanaal is op dit platform als goed voorbeeld aangehaald.