Feestelijke opening centrum Stadskanaal

Vier jaar lang is er gewerkt om het centrum van Stadskanaal aantrekkelijker en veiliger te maken. Ondernemers, eigenaren van panden, de aannemer, een landschapsarchitect en de gemeente werkten samen om het centrum weer te laten bruisen. En met succes! De gemeente is trots op het eindresultaat. En dat willen we vieren. Samen met iedereen die betrokken is geweest, alle ‘Knoalsters’ en iedereen die het centrum van onze mooie gemeente een warm hart toedraagt. Daarom gaan we het nieuwe centrum feestelijk openen op donderdag 23 juni om 15.30 uur op het Europaplein in Stadskanaal. En u bent van harte uitgenodigd!

Programma Europaplein

15.00      inloop met koffie en thee

15.30      Start programma

  • Marcel Nieuwenweg interviewt diverse betrokkenen, waaronder wethouders Goziena Brongers-Roffel, Goedhart Borgesius en gedeputeerde Tjeerd van Dekken.  Daarna volgt een filmpje met sfeerbeelden van het vernieuwde centrum.
  • Optreden Jason Staal & première videoclip ‘Samen Stadskanaal’.
  • Feestelijke openingshandeling met Knoalster van het jaar, Sylvia Wolfs.

16.00    Einde programma

 

Programma centrum

Naast het openingsprogramma is er op 23 juni 2022 genoeg te beleven in het centrum. Zo is er een foodfestival van 16.00 uur tot 21.00 uur en bij Stelvio en Kwalitaria kunnen kinderen de hele dag langs komen om aan een speurtocht ‘Koen de wegenbouwer’ te beginnen. Met het inleveren van de speurkaart ontvangen ze een ijsje. Van 16.00 tot 20.00 uur zijn er diverse kinderactiviteiten aan de Europalaan bij de brug en in het centrum. Van 18.00 tot 21.00 uur is er een Game Area bij Play It en op de terrassen kan van 17.00 tot 21.00 uur worden genoten van livemuziek.