Eerste fase Aanpak Verkeersplan klaar

Fietsers hebben voorrang op de nieuwe rotonde
De eerste fase van de Aanpak Verkeersplan is klaar. Vanaf dinsdag 18 juni kan het verkeer gebruik maken van de nieuwe rotonde, waar fietsers voorrang hebben.
Om hiervoor extra aandacht te vragen gaan kinderen van groep 8 van de Willibrord school samen met wethouder Brongers en Veilig Verkeer Nederland fietslampjes en ansichtkaarten uitdelen aan de automobilisten op woensdag 19 juni.

Wethouder Goziena Brongers: “Door fietsers op de nieuwe kruisingen en rotondes in het centrum voorrang te geven stimuleren we het fietsgebruik. Veiligheid staat voorop, daarom is ervoor gezorgd dat de nieuwe voorrangssituatie duidelijk is aangegeven op en bij de rotonde. Ik vind deze actie samen met de kinderen erg leuk, omdat zij zelf aan de automobilisten vragen om rekening met fietsers te houden.” De nieuwe verkeerssituatie is door de belijning op de rotonde en de verhogingen van het zebrapad en het fietspad direct duidelijk. Als extra ondersteuning staan er de komende weken tekstborden bij de nieuwe rotonde.

Volgende fase aanpak verkeersplan
Vanaf dinsdag 18 juni start de aannemer met de tweede fase van de aanpak verkeersplan: het ombouwen van de viertonde aan de Europalaan / Continentenlaan naar een rotonde. Deze nieuwe rotonde waar de fietsers straks ook voorrang hebben is naar verwachting eind juli klaar.