Eerst waarschuwen, dan pas bekeuren

Onze boa’s zetten zich dagelijks in om de veiligheid in de gemeente te handhaven. Ook in het centrum van Stadskanaal handhaven ze als ze gevaarlijke manoeuvres of storend verkeersgedrag zien. Bijvoorbeeld: lang parkeren op parkeerplaatsen waar kort parkeren is toegestaan. Handhavers merken dat bezoekers nog niet gewend zijn aan de nieuwe verkeerssituatie. Daarom waarschuwen ze eerst, voordat ze bekeuren.

Gewijzigde verkeerssituatie

Door de aanpassingen in het centrum is er een gewijzigde verkeerssituatie. In het centrum van Stadskanaal is vanaf eind 2019 de fietsstraat geopend. In deze straten krijgen fietsers alle ruimte en zijn auto’s te gast. Er geldt voor automobilisten eenrichtingsverkeer en ze moeten hun snelheid aanpassen aan de fietsers. Langs de fietsstraat zitten parkeerplaatsen die bedoeld zijn voor flits parkeren. Je mag er maximaal 30 minuten staan.

De route van en naar de Oude Markt is sinds kort ook gewijzigd. Bezoekers kunnen, net als voorheen, vanaf de Navolaan de Oude Markt inrijden. Dit is de weg langs het pand van Expert. U kunt de Oude Markt via twee routes verlaten. Voor de richting van Musselkanaal kunt u via de Hoofdstraat het centrum uitrijden. Bezoekers die de andere kant op willen kunnen via de Europalaan het centrum verlaten.

Even wennen

De gemeente wil iedereen de ruimte geven om te wennen aan de nieuwe verkeerssituatie. Handhavers waarschuwen bij een eerste overtreding eerst, voordat ze bekeuren Dit gebeurt pas als dezelfde persoon de overtreding nogmaals begaat. Dit betekent dat de handhavers in het begin weinig boetes uitschrijven. Dit aantal loopt op als iemand met een waarschuwing toch de overtreding blijft maken. Daarmee zorgen de boa’s voor een veilig centrum.