Een nieuw Kiepkörfplein

Het Kiepkörfplein, in het midden van het centrum bij croissanterie L’Europe en pizzeria Vittoria, is af. De stadsvloer is in oktober afgerond, en nu is dan ook de invulling van het plein gereed. Met het speelkunstwerk en de bomen is het Kiepkörfplein weer het levendige hart van Stadskanaal.

Bomen

Op het plein staan nu zes amberbomen. Dit zijn dakvormige bomen die zorgen voor beschutting in de zomer. Ze verliezen weinig blad en dragen geen vrucht, waardoor er weinig troep van de bomen valt. Daardoor zijn de amberbomen heel geschikt voor op terrassen. In de zomer is er dan ook ruimte op het Kiepkörfplein voor terrassen van de omliggende horeca ondernemers.

Speelkunstwerk

Om het Kiepkörfplein uniek en levendig te maken heeft kunstenaar Albert Kramer de opdracht gekregen om een speelkunstwerk te maken. De inspiratie voor dit kunstwerk komt uit het wapen van Stadskanaal. Kramer: “In het wapen van Stadskanaal staan twee adelaars. Het speelobject zijn twee jonge adelaars. Zij stellen de kuikens van de adelaars uit het wapen voor.”

Door het plein in te vullen met bomen en een kunstwerk is de Kiepkörf weer levendig. Zo maken we samen werk van het centrum!