Status Europalaan

De werkzaamheden aan de Europalaan zijn bijna een maand bezig. Zowel de riolering als het plein zelf worden aangepakt tijdens de Aanpak Europalaan. Aannemer Avitec is bijna klaar met de werkzaamheden aan de riolering, en is begonnen aan de vernieuwing van het straatwerk in de eerste fase. De eerste fase loopt ongeveer tot 20 juli.

Werken in Fasen

Om het centrum goed bereikbaar te houden, werkt de aannemer in fasen. Dat betekent dat het plein eigenlijk in drie stukken gehakt is.

  • Fase 1 loopt van de Babbelaer ongeveer tot Cafetaria Succes. Deze fase duurt tot de bouwvak, dus ongeveer 20 juli.
  • Fase 2 is het "middenstuk": de verbindende looproute tussen de Oude Markt en het Menistenplein die over de Europalaan loopt. Deze looproute noemen we ook wel de Rijglijn. Fase 2 begint na de bouwvak, in augustus.
  • Fase 3 is het stuk vanaf de Rijglijn tot aan de Eurobrug. Wanneer fase 3 begint is afhankelijk van fase 2. Houd hierover dus de website in de gaten.

De fasen worden een voor een aangepakt, zodat de Europalaan altijd bereikbaar blijft.

Riolering

Op 25 mei begon aannemer Avitec met het vervangen van de riolering. Dit doen ze tijdens de werkzaamheden aan het plein zelf, om het centrum zo kort mogelijk te stremmen. De rioleringswerkzaamheden in de eerste fase zijn inmiddels bijna afgerond. In de week van 22 juni wordt de riolering onder fase 1 helemaal afgerond.

Werkzaamheden

Na het afronden van de rioleringswerkzaamheden, kan de aannemer focussen op het vernieuwen van de Europalaan zelf. Inmiddels ligt er al een deel van het nieuwe straatwerk en worden er nieuwe lijngoten geplaatst om regenwater weg te laten lopen. De nieuwe Europalaan wordt groener, sfeervoller en moderner. Er komt een nieuwe stadsvloer, genoeg zitmogelijkheid en een rij bomen midden op het plein. Meer over het ontwerp van de Europalaan vindt u hier.