De regels van de fietsstraat

De fietsstraat is iets nieuws in het centrum van Stadskanaal. Fietsers krijgen alle ruimte en auto's zijn op deze straat te gast. Op de fietsstraat gelden andere regels dan op een normale straat in het centrum. Lees daarom hier de regels van de fietsstraat.

Auto te gast

Op de fietsstraat zijn auto’s te gast. Dat betekent dat fietsers alle ruimte krijgen om beide richtingen op te fietsen. Auto’s zijn welkom op de straat, maar vanaf één kant op de middenstrook. Hier geldt voor automobilisten dus éénrichtingsverkeer. Automobilisten moeten hun snelheid aanpassen aan de fietsers op de straat.

Eenrichtingsverkeer

Auto’s zijn welkom op de fietsstraat in één richting. Vanuit noordelijke richting kunnen automobilisten vanaf het theater Geert Teis tot aan de Babbelaer rijden en vervolgens moeten ze linksaf slaan de Europalaan in.

Vanuit zuidelijke richting kunnen automobilisten vanaf het busstation de fietsstraat inrijden tot aan de Babbelaer. Hier kunnen ze rechtsaf slaan naar de Europalaan. Zo gaat het eenrichtingsverkeer van het busstation en het Geert Teis beide richting de Babbelaer.

Flitsparkeren

Langs de fietsstraat zijn parkeerplekken te vinden. Deze plekken zijn geschikt voor flitsparkeren. Dat betekent dat u daar maximaal een half uur mag staan. Bijvoorbeeld om een snelle boodschap te doen, of om iemand af te zetten.