De omleidingen: vraag en antwoord

Op dit moment werkt aannemer Avitec aan de nieuwe voorrangskruising op de Navolaan/Continentenlaan. Dit is een belangrijke kruising. Het is de toegang naar de Beneluxlaan, Oude Markt en het Beneluxplein (parkeerplein bij o.a. Jumbo Froukje Sloot en Bristol). Omdat het hele centrum bereikbaar moet blijven, leiden we het verkeer om. Maar hoe werken die omleidingen precies?

Hoe kom ik bij Jumbo Froukje Sloot of Bristol (het Beneluxplein)?
Voor u is er een speciale weg aangelegd langs de werkzaamheden. Vanaf de Amerikalaan kunt u op het eerste stuk van de Navolaan, en via deze weg langs de werkzaamheden naar het Beneluxplein rijden. Dit is de paarse route op de omleidingskaart. U kunt natuurlijk ook langs het kanaal rijden.

Mag ik dan nu in én uit rijden door de toegang naar het Beneluxplein vanaf het kanaal?

Klopt! Het eenrichtingsverkeer is tijdens de werkzaamheden tijdelijk opgeheven.


Hoe kom ik bij de Beneluxlaan?
U rijdt om langs de Amerika-, Atlantis- en Europalaan. Vervolgens kunt u over het generaal Maczekplein (het parkeerplein) richting de Beneluxlaan rijden zoals u gewend bent. Dit is de groene route op de omleidingskaart. U kunt natuurlijk ook altijd langs het kanaal rijden.

Hoe kom ik op de Oude Markt?
Ook dan rijdt u om langs de Amerika-, Atlantis- en Europalaan. Vervolgens kunt u over het generaal Maczekplein (het parkeerplein) richting de Oude Markt rijden zoals u gewend bent. Dit is de groene route op de omleidingskaart. Richting de Oude Markt rijdt u een klein stuk op de nieuwe fietsstraat. Bij het verlaten van de Oude Markt moet u linksaf slaan. Op de fietsstraat geldt namelijk eenrichtingsverkeer.

Hoe rijdt de lijnbus waarmee ik altijd kom?
Dan is er voor u een speciale route aangemaakt over het Gandhiplein. U rijdt vanaf de Europalaan op de Continentenlaan. Daar slaat u af richting het Gandhiplein (het parkeerplein). Vervolgens kunt u de Beneluxlaan en Oude Markt bereiken zoals u gewend bent. Dit is de oranje route op de omleidingskaart.

Waarom rijdt de bus niet ook gewoon langs de algemene omleidingsroute (groene route)?
De algemene omleidingsroute leidt u over het generaal Maczekplein, een druk parkeerplein waar vaak veel voetgangers zijn. Voor de veiligheid heeft de bus een eigen route gekregen over het Gandhiplein.

Ik rijd in een grote vrachtwagen. Hoe ga ik richting de Beneluxlaan of Oude Markt?

Ook voor u geldt de speciale route over het Gandhiplein. U rijdt vanaf de Europalaan op de Continentenlaan. Daar slaat u af richting het Gandhiplein (het parkeerplein). Vervolgens kunt u de Beneluxlaan en Oude Markt bereiken zoals u gewend bent. Dit is de oranje route op de omleidingskaart.