De Juiste persoon op de Foute Werkplek

Herkent u het gezicht achter uw favoriete winkel in het centrum? Die kennis werd getest met de winactie “de juiste ondernemer op de foute werkplek”. Maar liefst 25 ondernemers uit het centrum van Stadskanaal zijn naar een winkel van een collega-ondernemer gegaan, om daar te poseren voor de winactie. Voor degene die de meeste combinaties goed wist te raden hebben de centrumwinkeliers een pakket ter waarde van maar liefst 250 euro samengesteld.  Initiatiefnemer Hans Dillema van De Jonge Sport 2000: “Zo leren de mensen in Stadskanaal de ondernemers kennen, maar zo leren de ondernemers elkaar ook steeds beter kennen.”

Corona

“Het idee ontstond eigenlijk vanwege de coronacrisis. Het was stil in het centrum, en dat was te merken in de winkels. Daarom wilden wij op social media laten weten dat iedereen gerust en veilig langs kan komen in de Europalaan. Toen we foto’s kwamen maken bij de andere ondernemers in de straat merkten we dat we eigenlijk niet iedereen kenden,” aldus Hans Dillema. “Toen bedachten we eigenlijk dat we daar iets mee wilden doen.”

Winactie

Het balletje ging rollen, en zo werden verschillende ondernemers uitgewisseld tussen de winkels in het centrum van Stadskanaal. Samen zijn ze ook verantwoordelijk voor het pakket voor de winnaar ter waarde van maar liefst 250 euro. “Deze winactie is niet alleen leuk voor de deelnemers. Wij, de ondernemers, hebben elkaar ook een stuk beter leren kennen. In die zin heeft corona ons echt hechter gemaakt.”

De winnares heeft inmiddels het pakket in ontvangst genomen.