Finishing touch Europalaan

Het einde is in zicht voor de vernieuwde Europalaan. Eind november zijn de platanen geplaatst in het midden van de Europalaan. Ze zijn bewust in het naseizoen geplant. Gebeurd dit in de zomer of lente, dan is de boom al aan het wortelen. Momenteel zitten de bomen niet vol in het blad, maar in het voorjaar zal dit snel veranderen. Dan zijn de bomen een soort groene oase, die ook nog eens zorgt voor schaduw op zomerse dagen. Voor het plaatsen van de bomen zijn gaten gelaten in het straatwerk. Ook is er voedingsrijke grond aangebracht, zodat de bomen direct goed kunnen groeien.

Bankjes

Naast de platanen zijn er ook nieuwe bankjes geplaatst. Ze staan in het midden van de straat, hebben een modern uiterlijk en bezoekers van het centrum kunnen aan beiden kanten van het bankje plaats nemen. Het geeft de Europalaan de finishing touch die het nodig had.

Verlichting

Voor de feestdagen is de Europalaan ook al voorzien van nieuwe verlichting. Deze zijn door het bedrijf Citytec op strategische plekken door de Europalaan geplaatst. De kabels hiervoor waren al aangelegd.

Straatwerk

Als één na laatste stap gaat de aannemer in januari van het nieuwe jaar het straatwerk herstellen voor de Sunsweet en de Babbelaer. Dit is door werkzaamheden aan het riool verzakt. Ook op andere plekken in het centrum is het straatwerk soms iets verzakt of ligt het er niet strak in. Bij de oplevering van het project begin 2022 vindt er een schouw plaats en zal de aannemer ook dit allemaal in één keer herstellen.