De fietsstraat is af!

De fietsstraat is afgerond. Op de nieuwe straat krijgt de fietser alle ruimte en is de auto te gast. De fietsstraat loopt dwars door het centrum, vanaf theater Geert Teis tot aan het busstation. Zo kan de fietser veilig door het hele centrum.

Regels fietsstraat

Auto’s zijn welkom op de fietsstraat in één richting en als gast op de middenstrook. Voor automobilisten geldt éénrichtingsverkeer op de fietsstraat en ze moeten hun snelheid aanpassen aan de fietsers op de straat. De parkeerplekken langs de fietsstraat zijn flitsparkeerplekken. Hier mag u maximaal een half uur staan voor een snelle boodschap! 

Situatie Oude Markt

Vanaf de fietsstraat kunt u afslaan richting de Oude Markt. Omdat op de fietsstraat eenrichtingsverkeer geldt, mag u bij het verlaten van de Oude Markt alleen linksaf slaan. Door het eenrichtingsverkeer op de fietsstraat houden we het centrum veilig voor fietsers.

Werkzaamheden

Het eerste deel van de fietsstraat is eind 2019 al aangelegd. Dit deel loopt tussen theater Geert Teis en de Babbelaer. Het eerste deel van de fietsstraat eindigt op de Europalaan. Dit is dan ook de richting waarin auto’s welkom zijn op het eerste deel van de fietsstraat: vanaf Geert Teis, richting de Europalaan.

Het tweede deel van de fietsstraat is eind februari van dit jaar afgerond. Dit deel loopt tussen het busstation en de Babbelaer. Ook het tweede deel van de fietsstraat eindigt op de Europalaan. Dit is dan ook de richting waarin auto’s welkom zijn op dit deel van de fietsstraat: vanaf het busstation, richting de Europalaan.