Creativiteit en computers: Hobbix en Crea Doetjes nieuw aan de Europalaan

De Europalaan is sinds 9 november vorig jaar een bijzondere winkel rijker. Je zou zelfs kunnen zeggen: twee winkels. Op nummer 1E deelt computerwinkel Hobbix de winkel met de hobbyartikelen van Crea Doetjes. Echtpaar Yvonne en Ferdinand combineren hun beider interesses in deze winkel die eind vorig jaar verhuisde van de Navolaan naar de Europalaan in het kernwinkelgebied.

Bij Hobbix kun je terecht voor alles wat te maken heeft met computers: computerbenodigdheden, games en nog veel meer. Ferdinand is de drijvende kracht achter Hobbix. “In mijn branche gaat het grootste deel van de verkoop online. Mensen komen natuurlijk wel langs voor onderhoud, service en advies, maar daar heb ik geen grote winkel voor nodig.
De extra winkelruimte is daarom heel creatief ingevuld. Letterlijk, met Crea Doetjes. “Daarmee heeft mijn vrouw Yvonne van haar hobby haar werk gemaakt.”

Cute Dutch: exclusief in Stadskanaal

Yvonne is sinds twee jaar actief in de verkoop van hobbyartikelen, maar brengt jarenlange ervaring mee. “Als 16-jarige had ik al mijn eerste winkelbaantje en ik heb daarna onder meer nog bij de Hema gewerkt.” Yvonne verkoopt een heel fraai assortiment aan hobbyartikelen, van stempelmaterialen en kralen tot mooi linnen en band: werkelijk te veel om op te noemen. “Daarnaast zijn wij exclusief dealer in Stadskanaal van Cute Dutch: superlieve gehaakte knuffels waar we ook haakpatronen van verkopen.”
Ze is goed te spreken over de verhuizing van de Navolaan naar de nieuwe stek. “Hier aan de Europalaan is de loop veel meer langs de winkel. We zijn nog niet zo lang open, dus het moet nog wat groeien, maar deze plek leent zich heel goed voor ons.” De Europalaan staat op de rol om heringericht te worden in het kader van Centrumvernieuwing. Hebben Ferdinand en Yvonne nog wensen? “Nou, het zou mooi zijn als sommige vastgoedeigenaren hun panden dan ook gaan opknappen. Want samen moeten we hier zorgen voor vrolijkheid en sfeer. Stadskanaal heeft een duidelijke regiofunctie: dát moeten we met z’n allen aanpakken!”

Meer over Hobbix en Crea Doetjes vindt u op www.hccomputers.nl en www.creadoetjes.nl.