Akkoord over schetsontwerp Aanpak Europaplein- Kiepkörf en Eurostate

Maandagavond 18 maart is in het Infopunt een bijeenkomst gehouden waar ondernemers en omwonenden hun reactie op het aangepaste schetsontwerp Aanpak Europaplein – Kiepkörf en Eurostate konden geven. Iedereen was akkoord om het schetsontwerp voor de onderdelen Kiepkörf en Eurostate definitief te maken, zodat de gemeente in overleg met partijen een planning voor de uitvoeringsfase kan gaan maken.

Aangepast schetsontwerp Kiepkörf en Eurostate
Het aangepaste schetsontwerp is gemaakt door de architect Frans Beune in opdracht van de gemeente. Uitgangspunten hierbij waren de ideeën die in een eerdere informatiebijeenkomst met ondernemers en bewoners waren opgehaald.

Voor de Eurostate is bedacht om een boombank te maken en ruimte in te plannen voor een terras. Ook zal het marktgebouw verdwijnen. Op deze plek komen de fietskluizen die op deze manier meer uit het zicht van winkelend publiek en omwonenden staan.

Voor de Kiepkörf is rekening gehouden met de mogelijkheid het terras af te bakenen. Dit is gedaan door verrijdbare bloembakken te plaatsen. Ook is de plek van de speeltoestellen centraal ingetekend op het aangepaste ontwerp. Bovendien staan ze niet op een verhoging en zijn er rondom rubberen tegels voor de veiligheid van kinderen.

In de verlichting staan in het aangepaste ontwerp lantaarnpalen waar ondernemers feestverlichting kunnen ophangen. Ook is het mogelijk om aan deze verlichting in het lente- en zomerseizoen bloembakken te bevestigen om het centrum aantrekkelijker te maken.

Planning
De gemeente gaat in overleg met de architect, het bouwbedrijf en bouwteam onderzoeken wanneer gestart kan worden met de uitvoering. De verwachting is dat we vlak voor de zomer een begin kunnen maken met de uitvoering van de plannen voor de Kiepkörf en de Eurostate.

En het Europaplein?
Binnen de Aanpak Europaplein is aan ondernemers en omwonenden ook gevraagd om binnen bepaalde spelregels hun eigen idee over het Europaplein te geven. Ze hebben dit gedaan door in februari een moodboard te maken van het Europaplein. Wat moet de sfeer zijn op dit plein? De architect heeft van de gemeente naar aanleiding van deze input de opdracht gekregen om een aantal modellen voor het Europaplein te maken. Deze gaan we maandagavond 1 april presenteren in het Infopunt aan de bewoners en ondernemers. 

Benieuwd naar het ontwerp Kiepkörf en Eurostate?

U bent van harte welkom om de aangepaste ontwerpen van de Kiepkörf en Eurostate te komen bekijken in het Infopunt. Het Infopunt is geopend van dinsdag tot en met donderdag van 14.00 – 16.00 uur.