Afronding voorrangskruising Geert Teisplein

De voorrangskruising bij het politiebureau is afgerond en open voor verkeer. Dit is een onderdeel van de derde fase van Aanpak Verkeersplan binnen het project Centrumvernieuwing. Fietsers krijgen hier en in de rest van het centrum ruim baan, met een eigen fietsstraat in het stuk Stadshart tussen Theater Geert Teis en het nieuwe Wereldrestaurant 'Goud'. Wethouder Goziena Brongers: “De nieuwe kruising maakt een duidelijke scheiding tussen doorgaand verkeer op de Continentenlaan en auto’s met bestemming centrum. Dit komt de veiligheid ten goede.”

Vervolg Aanpak Verkeersplan fase 3
Vanaf maandag 7 oktober is de aannemer aan de slag met de aanleg van deze fietsstraat. De fietsers krijgen hier alle ruimte, de auto’s zijn hier te gast. Langs deze fietsstraat komen een aantal flits parkeerplaatsen waar je als automobilist maximaal een halfuur mag parkeren. Stadshart wordt voor auto’s eenrichtingsverkeer, vanaf de nieuwe kruising tot aan de Babbelaar. Daar kunnen auto’s vervolgens alleen linksaf de Europalaan in. Naar verwachting kan het verkeer vanaf eind november gebruikmaken van deze verbinding.

Afgeronde fasen
In de eerste twee fasen van de Aanpak Verkeersplan zijn voorrangsrotondes aangelegd bij de Continentenlaan/Aziëlaan en het kruispunt Europalaan/Continentenlaan. Hierop zijn fietsers en voetgangers gescheiden van het gemotoriseerd verkeer. Op deze voorrangsrotondes hebben fietsers voorrang. Bij de nieuwe rotondes staat op dit moment noodverlichting. Maandag 23 september is bij de rotonde Continentenlaan/Aziëlaan gestart met het aanleggen van de definitieve verlichting.

Fase 4
De levering van de verlichting voor de vierde fase van de aanpak verkeersplan is naar verwachting in januari. Bij de werkzaamheden voor fase vier kan dan direct bij de aanleg worden gestart.
Deze vierde en laatste fase van het verkeersplan is de aanpak van de viertonde bij het busstation en de aanleg van een fietsstraat van de Navolaan tot aan de Babbelaar. De werkzaamheden hiervoor zullen in het vroege voorjaar van 2020 starten.