Aanpak Europalaan

De Europalaan

De Europalaan is de centrale winkelstraat van het centrumwinkelgebied van Stadskanaal. Deze straat verbindt de Hoofdstraat langs het kanaal in het zuiden met de Navolaan aan de noordkant. Ter hoogte van de HEMA komt de rijglijn uit op de Europalaan: dit is de belangrijkste looproute tussen het Menistenplein en de Beneluxlaan.

De Europalaan is dus een belangrijke straat voor het hele winkelgebied. Om deze straat nog meer sfeer en uitstraling te geven, wordt de Europalaan helemaal vernieuwd.

Frans Beune maakt schetsontwerp

Landschapsarchitect Frans Beune heeft een ontwerp gemaakt voor de Europalaan. In de eerste schets heeft hij geprobeerd alle wensen te verwerken. Deze wensen zijn door bewoners, ondernemers en marktlui kenbaar gemaakt op twee bijeenkomsten begin oktober 2019.

Presentatie Ontwerp

In januari 2020 heeft Frans Beune het ontwerp gepresenteerd aan alle belangstellenden. Ook zijn het ontwerp en de uitleg ervan op de website te vinden. Tot halverwege februari 2020 had iedereen de mogelijkheid om te reageren op het ontwerp via een vragenlijst.

Planning

De werkzaamheden in de Europalaan zijn door de hele Coronasituatie uitgelopen. Hierdoor is de Europalaan niet, zoals gepland in de zomer van 2020 klaar, maar begin 2021.OKT 2019: Ondernemers en inwoners denken mee over de invulling van de nieuwe Europalaan
JAN 2020: Landschapsarchitect Frans Beune presenteert het ontwerp
VOORJAAR 2020: De werkzaamheden aan de Europalaan gaan beginnen
JANUARI 2021: De nieuwe Europalaan is af

Voor
Na

Zelf op pad met uw camera? Deel dit project via Facebook of Instagram met #centrumvernieuwing

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van nieuws, informatiebijeenkomsten en de planning van de werkzaamheden.

Stuur mij specifieke informatie voor: