Aanpak Europalaan

De Europalaan
De Europalaan is de centrale winkelstraat van het centrumwinkelgebied van Stadskanaal. Deze straat verbindt de Hoofdstraat langs het kanaal in het zuiden met de Navolaan aan de noordkant. Ter hoogte van de HEMA komt de rijglijn uit op de Europalaan: dit is de belangrijkste looproute tussen het Menistenplein en de Beneluxlaan.

De Europalaan is dus een belangrijke straat voor het hele winkelgebied. Om deze straat nog meer sfeer en uitstraling te geven, wordt de Europalaan helemaal vernieuwd.

Frans Beune maakt schetsontwerp
Landschapsarchitect Frans Beune maakt het ontwerp voor de Europalaan. Eerst maakt hij een schets waarin hij probeert alle wensen te verwerken. Bewoners, ondernemers en marktlui hebben hun wensen verteld op twee bijeenkomsten begin oktober. Meer weten over die bijeenkomsten?Klik hier.

De markt blijft
Er zijn ook dingen die moeten blijven in de Europalaan. De markt bijvoorbeeld houdt zijn plek, de winkels moeten bereikbaar zijn voor vrachtwagens en er komen ook weer bomen en bankjes.

De straat zal er wel heel anders uit gaan zien. Eind 2019/begin 2020 laat Frans Beune zijn voorlopige ontwerp zien. Hiervoor wordt iedereen, ondernemers en inwoners, uitgenodigd.

De werkzaamheden in de Europalaan gaan waarschijnlijk in het voorjaar van 2020 beginnen. Naar verwachting is de straat rond de zomer van 2020 klaar.

OKT 2019: Ondernemers en inwoners denken mee over de invulling van de nieuwe Europalaan
DEC 2019/JAN 2020: Landschapsarchitect Frans Beune komt met een schetsontwerp
VOORJAAR 2020: De werkzaamheden aan de Europalaan gaan beginnen
ZOMER 2020: De nieuwe Europalaan is af

Voortgang fase 2

68% gereed

start: Okt 2019

gereed: aug 2020

Voor
Na

Zelf op pad met uw camera? Deel dit project via Facebook of Instagram met #centrumvernieuwing

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van nieuws, informatiebijeenkomsten en de planning van de werkzaamheden.

Stuur mij specifieke informatie voor: