Aanpak Europaplein

Bij de aanpak van het Europaplein en omgeving gaat het voornamelijk om de herinrichting van de Kiepkörf, de ruimte voor de ingang van de Eurostate. Er wordt ook geprobeerd het Europaplein zelf een nieuwe invulling te geven.

De Kiepkörf

In juni 2019 is de vernieuwing van de Kiepkörf, het pleintje bij Bakker Timmer, Holland & Barret en Croissanterie L’Europe, begonnen. De fontein die al een tijd buiten werking was werd op dat moment gesloopt. Avitec is daarna, op basis van een schets van landschapsarchitect Frans Beune, begonnen met het renoveren van de stadsvloer. Die is half september afgerond.

In november van 2019 zijn de bomen op het plein geplant en is er een kunstwerk geplaatst. Daarmee is de herinrichting afgerond in 2019.

Het Eurostate-plein

De herinrichting van het Eurostate-plein voor een deel al begonnen. Eind 2019 is de ruimte voor de Theewinkel, tussen petit restaurant De Babbelaer en het marktgebouwtje, opnieuw bestraat. Het wordt een horeca-pleintje en gaat er ongeveer net zo uitzien als de Kiepkörf. De monumentale eik vlak voor de Eurostate blijft staan.

In 2020 wordt het huidige marktgebouwtje gesloopt. Hier komen fietskluizen, waar ook laders zijn voor elektrische fietsen. De bestaande fietsenrekken naast de Babbelaer verdwijnen.

Europaplein

De aanpak van het Europaplein zelf gebeurt waarschijnlijk in 2020. Voor de herinrichting van dit plein zoekt de gemeente nog naar financiering.

Dit komt omdat het Europaplein oorspronkelijk geen onderdeel was van het plan Centrumvernieuwing. Later is besloten om de weg langs het Europaplein, de Navolaan, aan te pakken en in te richten als fietsstraat. Daarmee is er nu wel de wens om ook het plein zelf mooier te maken.

SEPT 2019: Stadsvloer Kiepkörfplein afgerond
NOV 2019: Invulling Kiepkörfplein met bomen, kunst en terrassen afgerond
VOORJAAR 2020: Werkzaamheden Eurostate-plein

Wanneer

Start: augustus 2019
Oktober 2018

Start schetsontwerp

Eind 2018

Opstellen voorlopig ontwerp

Begin 2019

Opstellen definitief ontwerp

Augustus 2019

Start werkzaamheden

Oktober 2019

Eind werkzaamheden Kiepkörf

Planning onder voorbehoud

Voortgang aanpak Europaplein

82% gereed

start: aug 2019

gereed: Eind 2020

Voor
Na

Zelf op pad met uw camera? Deel dit project via Facebook of Instagram met #centrumvernieuwing

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van nieuws, informatiebijeenkomsten en de planning van de werkzaamheden.

Stuur mij specifieke informatie voor: