Aanpak Europaplein

Bij de aanpak van het Europaplein en omgeving gaat het voornamelijk om de herinrichting van de Kiepkörf, de ruimte voor de ingang van de Eurostate. Er wordt ook geprobeerd het Europaplein zelf een nieuwe invulling te geven.

De Kiepkörf

In juni 2019 is de vernieuwing van de Kiepkörf, het pleintje bij Bakker Timmer, Holland & Barret en Croissanterie L’Europe, begonnen. De fontein die al een tijd buiten werking was werd op dat moment gesloopt. Avitec is daarna, op basis van een schets van landschapsarchitect Frans Beune, begonnen met het renoveren van de stadsvloer. Die is half september 2019 afgerond. In november van 2019 zijn de bomen op het plein geplant en is er een kunstwerk geplaatst. Daarmee is de herinrichting afgerond in 2019.

Het Eurostate-plein

De herinrichting van het Eurostate-plein is begonnen in 2019. Eind 2019 is de ruimte voor de Theewinkel, tussen petit restaurant De Babbelaer en het marktgebouwtje, opnieuw bestraat. Het is een horeca-pleintje geworden en er ongeveer net zo uit als de Kiepkörf. De monumentale eik vlak voor de Eurostate is blijven staan.

Ook stond er nog een marktgebouwtje. Deze is in 2020 gesloopt. Of er op deze plek nog fietskluizen en opladers voo elektrische fietsen komen is afhankelijk van een proef van de provincie. Daar is het wachten op.

Europaplein

De herinrichting van het Europaplein zelf is geen onderdeel van het plan Centrumvernieuwing. De gemeente is bezig hier financiering voor te vinden uit externe subsidies. De wens om dit plein aan te pakken is er wel. In 2020 wordt hier mee over duidelijk.

SEPT 2019: Stadsvloer Kiepkörfplein afgerond
NOV 2019: Invulling Kiepkörfplein met bomen, kunst en terrassen afgerond
VOORJAAR 2020: Werkzaamheden Eurostate-plein
Voor
Na

Zelf op pad met uw camera? Deel dit project via Facebook of Instagram met #centrumvernieuwing

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van nieuws, informatiebijeenkomsten en de planning van de werkzaamheden.

Stuur mij specifieke informatie voor: